Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Rozmaringos bébicsirke fokhagymás parajon
csirkés , csupazöld , elegáns , főfogás , fűszernövény , kiadós , rozmaringos

Rozmaringos bébicsirke fokhagymás parajon Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 0 perc Főzési idő: 70 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
522 kcal 32 g 21 g 7 g
5 / 10 Értékelés:

Összetevők:

  • 4 tk só
  • 8 ág rozmaring
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 csipet fehér bors
  • 1000 gr bébicsirke

Elkészítés:

Az alaposan megmosott, megtisztított csirkét besózzuk, borsozzuk, az olívaolajjal meglocsoljuk.
Tepsibe tesszük, és 1 dl vizet öntünk alá.
 Alufóliával betakarva, előmelegített sütőbe toljuk, 200 fokon kb.20 percig pároljuk, majd fólia nélkül a rozmaringot is hozzáadva pirulásig sütjük.

Elkészítjük a párolt parajt:
Az olívaolajat egy vastag aljú serpenyőben felhevítjük, rátesszük a megmosott, darabokra tépett paraj leveleket.
Fűszerezzük a sóval, borssal, zúzott fokhagymával, s addig kevergetjük, míg össze nem esnek a levelek.
Ha átpuhult a paraj, a tejszínnel dúsítjuk, és pár perc alatt összeforraljuk.