Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Szerecsendiós póréhagymaleves sajtos ropogóssal
gyors , házias , húsmentes , kényeztető , pénztárcabarát

Szerecsendiós póréhagymaleves sajtos ropogóssal Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 0 perc Főzési idő: 40 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
279 kcal 8 g 11 g 42 g
5 / 8 Értékelés:

Összetevők:

  • 50 gr trappista light
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kk szerecsendió
  • 2 tk só
  • 100 gr póréhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 szelet kétszersült
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors

Elkészítés:

A vöröshagymát fél karikákra, a póréhagymát karikákra vágjuk.
Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a vöröshagymát.
Hozzáadjuk a póréhagymát, valamint a zúzott fokhagymát.
Megszórjuk a liszttel, majd folyamatos keverés mellett felengedjük 1 l meleg vízzel.
Fűszerezzük a sóval, fehérborssal, szerecsendióval.
Lassú tűzön kb. 20 perc alatt készre főzzük.
 A kétszersülteken eloszlatjuk a reszelt sajtot, és sütőbe téve rápirítjuk.
Az elkészült levest tálkákba szedve, a még forró kétszersülttel tálaljuk.