Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Tárkonyos csirke raguleves
fűszernövény , gyors , kiadós , könnyű , tárkonyos

Tárkonyos csirke raguleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 0 perc Főzési idő: 55 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
195 kcal 8 g 11 g 25 g
5 / 1 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csipet tárkony
  • 1 konzerv szeletelt gomba
  • 1 csipet só
  • 100 gr sárgarépa
  • 1 ek olívaolaj
  • 200 gr fehérrépa
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 darab csirkemell
  • 1 darab citrom
  • 2 dl 10%-os tejföl

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon megpároljuk, majd kevés vízzel felöntve (2 dl) megfőzzük.
Rátesszük a csíkokra vágott csirkemellet, a répát, petrezselyemgyökeret, és a gombát.
Befűszerezzük a sóval, borssal. Kb. kettő percig pirítjuk erős tűzön, majd felöntjük 1 liter vízzel.
Fedő alatt, közepes lángon, fél óra alatt puhára főzzük a húst és a zöldségeket.
 Ha átpuhult minden belevaló, elkészítjük a habarást.
A tejfölt csomómentesre kavarjuk a liszttel, hozzáadunk 2 dl vizet, majd merőkanállal merünk a levesből is a habaráshoz, hogy csomómentes maradjon.
Beleöntjük,és néhány perc  alatt készre  főzzük.
Utolsó lépésként belefacsarjuk egy citrom levét. Leveses tálkákba szedjük, és tárkonnyal díszítjük.