Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Tarte tatin - Fordított alma torta
desszert , gyümölcsös , ünnepi

Tarte tatin - Fordított alma torta Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
79 kcal 3 g 1 g 18 g
5 / 12 Értékelés:

Összetevők:

  • 3 tk őrölt fahéj
  • 1 kk margarin 20% zsírtartalmú
  • 0,5 db leveles tészta light
  • 1 ek habtejszín 30%-os
  • 3 ek eritrit
  • 1 ek diabetikus mézpótló
  • 4 darab alma

Elkészítés:

Az eritritet, a mézpótlót, valamint 1 evőkanál vizet egy lábasban kézi habverővel elkeverünk.
Magasabb hőfokozaton addig melegítjük, amíg feloldódik az eritrit, és barnulni kezd az öntet.
Beletesszük a vajat, a habtejszínt, néhány perc alatt összeforraljuk.
A tortaformában sorba fektetjük az előzőleg szeletekre vágott almát, ráöntjük az eritrites öntetet, majd betakarjuk a formára vágott leveles tésztával.
160 fokra előmelegített sütőben a leveles tészta barnulásáig sütjük.
Ha elkészült, egy tortatálra átfordítva tálaljuk.