Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Diós beigli
hagyományos , karácsonyra , ünnepi

Diós beigli Bevásárló listához


16 személy részére Előkészületi idő: 60 perc Főzési idő: 35 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
345 kcal 22 g 11 g 43 g
5 / 9 Értékelés:

Összetevők:

  • 200 gr tönkölybúza liszt
  • 3 db tojás sárga
  • 1 darab tojás
  • 400 gr teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csipet só
  • 2 ek reszelt citromhéj
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 200 gr margarin 20% zsírtartalmú
  • 20 gr instant élesztő
  • 250 gr eritrit
  • 400 gr dió
  • 3,5 dl 0,1%-os tej
  • 1 t.kanál cukor

Elkészítés:

Az élesztőt egy csipetnyi cukorral 1.5 dl meglangyosított tejben felfuttatjuk, a kétféle liszthez adjuk.
Összegyúrjuk a többi hozzávalóval: a margarinnal, 100 gramm eritrittel, 3 tojás sárgájával, valamint 1 csipet sóval. A jól kidolgozott tésztát négy cipóra osztjuk, és meleg helyen egy órán keresztül kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket:
A darált diót 2 dl tejjel felfőzzük, hozzáadunk 150 gramm eritritet, jól elkeverjük. Ízlés szerint adhatunk még hozzá 1 evőkanál reszelt citromhéjat, 2 teáskanál őrölt fahéjat.
A kelesztési idő letelte után a cipókat szilikonos nyújtólapon, vagy lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra,és rásimítjuk a tölteléket.
A két rövidebb oldalának a szélét visszahajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék, majd hosszanti oldalánál fogva feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük tojássárgájával. Kb. 15 perc letelte után tojásfehérjével is átkenjük, szintén 15 perc száradási idő következik.
Villával megszurkáljuk a rudakat, majd előmelegített sütőben, 160 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
A kisült beigliket egy lapát segítségével szorosan egymáshoz toljuk a tepsiben, hogy ne veszítsék el a formájukat.
Ha langyosra hűltek, egyenként, szorosan befóliázzuk a rudakat, így egy nap elteltével tökéletesen eloszlik bennük a nedvesség.
Hűvös helyen tároljuk.