Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Toszkán paradicsomleves
kényeztető , mediterrán , olaszos

Toszkán paradicsomleves Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 50 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
76 kcal 4 g 2 g 9 g
5 / 19 Értékelés:

Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 csipet só
  • 400 gr paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 12 darab bazsalikom

Elkészítés:

A vöröshagymát negyedekre vágjuk, a fokhagymát pürésítjük.
A friss, vagy konzerv darabolt paradicsomot a  vöröshagymával és a fokhagymával megpirítjuk az olívaolajon.
Fél liter vízzel felöntjük, forralva főzzük 30 percen keresztül.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikom felét.
Mikor szétfőtt a hagyma, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a bazsalikom másik felét és botmixerrel simára turmixoljuk.
Friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.