Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

fűszernövény , halas , könnyű

Vajon sütött tőkehalfilé mediterrán fűszerekkel Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 5 perc Főzési idő: 30 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
245 kcal 7 g 36 g 12 g
4 / 16 Értékelés:

Összetevők:

  • 800 gr tőkehalfilé
  • 2 tk só
  • 1 ág oregánó
  • 100 gr margarin 20% zsírtartalmú
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 1 darab citrom
  • 2 darab bazsalikom

Elkészítés:

Egy serpenyőben a vajat, vagy margarint felhevítjük, beledobjuk a fokhagymagerezdeket héjastól.
A halfiléket egyenlő méretű darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az aprított oreganóval és a bazsalikommal.
Megforgatjuk az étkezési keményítőben és a vajon mindkét oldalán aranyszínűre sütjük.
Ha megsült a hal, kivesszük és melegen tartjuk, a fokhagymát kidobjuk.
Citromszeletekkel, valamint friss, zöld salátával kínáljuk.