Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Aszalt paradicsomos, spárgás spagetti
mediterrán , spárgás , tavaszi

Aszalt paradicsomos, spárgás spagetti Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 15 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
339 kcal 5 g 12 g 63 g
5 / 6 Értékelés:

Összetevők:

  • 200 gr spárga
  • 3 tk só
  • 80 gr olajban eltett aszalt paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 320 gr durumtészta
  • 4 darab bazsalikom

Elkészítés:

A megtisztított (alsó, száraz részétől megfosztott), hámozott spárgát egy spárgafőző, vagy hosszú falú edényben, annyi sós vízben, hogy a fejét csak a gőz érje, kb. húsz perc alatt puhára főzzük.
A tésztát sós forrásban lévő vízben szintén kifőzzük.
Közben a paradicsom levéből egy keveset tapadásmentes edénybe teszünk, kicsit megfuttatjuk rajta a fokhagymát, úgy, hogy ne égjen meg.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a spárgát, pirítunk rajta egy keveset, végül hozzákeverjük a kifőtt és leszűrt tésztát.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a bazsalikommal, jól összekeverjük.
Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk parmezánnal.