Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

New yorki sajttorta
eperözön , kedvencünk , kényeztető

New yorki sajttorta Bevásárló listához


12 személy részére Előkészületi idő: 20 perc Főzési idő: 60 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
202 kcal 15 g 6 g 28 g
5 / 24 Értékelés:

Összetevők:

  • 140 gr zabkeksz
  • 3 darab tojás
  • 2 tk reszelt citromhéj
  • 500 gr mascarpone light
  • 50 gr margarin 20% zsírtartalmú
  • 100 gr földieper
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 145 gr eritrit
  • 200 gr 10%-os tejföl

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A kekszet egy mozsárban, vagy aprítógép segítségével apróra törjük.
Hozzákeverünk 30 gramm eritritet és 50 gramm olvasztott margarint, majd az így kapott kekszes alapot egyenletesen belenyomkodjuk egy 26 centiméteres átmérőjű kapcsos tortaformába.
A krémsajtot elkeverjük 100 gramm eritrittel, hozzáadjuk a tojásokat, az étkezési keményítőt, a citromhéjat, végül a tejfölt.
Az egészet alaposan összekeverjük.
A krémet a kekszes alapra öntjük, elegyengetjük, és az előmelegített sütőben kb. 50-60 percig sütjük.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük pár órára.
A tortaformát csak tálalás előtt vesszük le, hogy biztosan szép maradjon a forma.
Önmagában is finom, de tálálhatjuk diabetikus eperöntettel is:
az eperszószhoz az összeaprított epret egy kis lábasban 15 gramm eritrittel összefőzzük, addig, amíg az eper ereszt egy kis levet, de nem fő szét teljesen.
Félretesszük hűlni, és tálaláskor a tortára kanalazzuk.