12 személy részére | Előkészületi idő: 20 perc | Főzési idő: 60 perc |
Kalória | Zsír | Protein | Szénhidrát |
---|---|---|---|
202 kcal | 15 g | 6 g | 28 g |
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A kekszet egy mozsárban, vagy aprítógép segítségével apróra törjük.
Hozzákeverünk 30 gramm eritritet és 50 gramm olvasztott margarint, majd az így kapott kekszes alapot egyenletesen belenyomkodjuk egy 26 centiméteres átmérőjű kapcsos tortaformába.
A krémsajtot elkeverjük 100 gramm eritrittel, hozzáadjuk a tojásokat, az étkezési keményítőt, a citromhéjat, végül a tejfölt.
Az egészet alaposan összekeverjük.
A krémet a kekszes alapra öntjük, elegyengetjük, és az előmelegített sütőben kb. 50-60 percig sütjük.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük pár órára.
A tortaformát csak tálalás előtt vesszük le, hogy biztosan szép maradjon a forma.
Önmagában is finom, de tálálhatjuk diabetikus eperöntettel is:
az eperszószhoz az összeaprított epret egy kis lábasban 15 gramm eritrittel összefőzzük, addig, amíg az eper ereszt egy kis levet, de nem fő szét teljesen.
Félretesszük hűlni, és tálaláskor a tortára kanalazzuk.