Filterek

  • Desszert
  • Előétel
  • Főétel
  • Ital
  • Köret
  • Leves
  • Öntetek
  • Reggeli
  • Saláta
  • Savanyúság
Szűrési feltételek

    Kategóriák

Hozzávalók

Spenótos, halas taglietelle
csupazöld , könnyű , olaszos

Spenótos, halas taglietelle Bevásárló listához


4 személy részére Előkészületi idő: 10 perc Főzési idő: 35 perc

Tápérték:

1 személy részére
Kalória Zsír Protein Szénhidrát
405 kcal 7 g 22 g 66 g
5 / 2 Értékelés:

Összetevők:

  • 200 gr tőkehalfilé
  • 150 gr spenót
  • 3 csipet só
  • 2 kk margarin 20% zsírtartalmú
  • 2 dl főzőtejszín 10%
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 320 gr durumtészta
  • 1 darab citrom

Elkészítés:

A tésztához tegyünk fel egy lábasban enyhén sós vizet főni.
Ha felforrt a víz, helyezzük bele a taglietellét, és közepes lángon főzzük al dente keménységűre. (kb. 5-6 perc)
Közben a halat daraboljuk apró kockákra, a spenótot tépkedjük apró darabokra, a fokhagymát pedig aprítsuk vékony csíkokra.
A vajon pirítsuk meg a haldarabokat, majd adjuk hozzá a fokhagymát, valamint a spenótot.
Forgassuk össze a serpenyőben a citromléval, és sózzuk, borsozzuk.
Végezetül adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze.
Az elkészült szószhoz keverjük hozzá a tésztát, és citrommal együtt kínáljuk.